
ΟΙ ΚΥΒΟΛΙΘΟΙ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ
Οι κυβόλιθοι χρησιμοποιούνταν από τα αρχαία χρόνια επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας για την κατασκευή οδών. Κάποιοι από τους οποίους έχουν διασωθεί μέχρι και σήμερα. Η τοποθέτηση των κυβόλιθων είναι μία εύκολη,γρήγορη αλλά πάνω απ’όλα οικονομική λύση . Χαρακτηρίζονται για την υψηλή τους αντοχή και τη μεγάλη διάρκεια ζωής στο χρόνο . Γι ‘ αυτό το λόγο η χρήση τους ενδείκνυται για τοποθέτηση σε πεζοδρόμια, πλακοστρώσεις δρόμων, πλατείες ,αυλές,κήπους .
Το μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι πως σε περίπτωση που χρειαστεί να μετακινηθούν για κάποια εργασία στο υπέδαφος ,είναι πολύ εύκολοι στην μετακίνηση τους και εφ ‘όσον τελειώσουν οι εργασίες, τους επανατοποθετούμε.Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που χρειαστεί να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κυβόλιθους και να τους αναπροσαρμόσουμε ακριβώς στις ανάγκες και στις απαιτήσεις σας.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχημάτων ,χρωμάτων και μεγεθών τα οποία καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις .Κάντε τη δική σας επιλογή συνδυάζοντας κυβόλιθους της αρέσκεια σας καθώς και τη δυνατότητα να ταιριάζει και με το χώρο τοποθέτησης.Το κατάστημα μας Λαγός Α. Γεώργιος φημίζεται για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του και παράλληλα για τις ανταγωνιστικές του τιμές . Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία κυβολίθων τόσο στο σχήμα και στο μέγεθος όσο και στο χρώμα.
Να θυμάστε ! Κατά την παραγγελία των κυβολίθων στη συνολική ποσότητα θα πρέπει να υπολογίζετε και κομμάτια κυβολίθων επιπλέον που θα μπουν στις άκρες και θα κοπούν.
Bήματα για την τοποθέτηση των κυβόλιθων
1.Σχεδιασμός χώρου τοποθέτησης
Για να έχουμε ένα αποτελεσματικό έργο πρέπει να γίνει ένα σχέδιο του χώρου τοποθέτησης των κυβολίθων. Αν ο χώρος δεν είναι ήδη διαμορφωμένος σχεδιάστε εσείς ένα πλάνο του χώρου σχετικά με το σχήμα και τις διαστάσεις του ανάλογα με την αρέσκεια σας. Αυτό θα ωφελήσει το αποτέλεσμα όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και για λόγους τεχνικούς,να πραγματοποιηθεί σωστή λειτουργία.
2. Καθαρισμός-Διαμόρφωση χώρου
Το δεύτερο στάδιο είναι ο καθαρισμός του χώρου που θα τοποθετήσουμε τους κυβόλιθους.Μπορούμε επίσης να τοποθετήσουμε γεωύφασμα για να εμποδίσουμε τα φυτά να αναπτυχθούν.Στη συνέχεια τοποθετούμε με νήμα στο ύψος που θέλουμε να φτάσουν οι κυβόλιθοι και το ακολουθούμε κατά τη διάρκεια της εργασίας για να έχουμε ένα ίσιο αποτέλεσμα χωρίς να έχει κάποια κλίση το οδόστρωμα. Τοποθετούμε σωλήνες σαν βοηθητικά, με πάχος 5 εκ πιο κάτω από το νήμα.Η απόσταση τους πρέπει να είναι τέτοια ώστε με ένα αστάρι να μπορούμε να τραβήξουμε την άμμο.
3. Εγκιβωτισμός
Ο εγκιβωτισμός γίνεται συνήθως με τη χρήση κράσπεδων περιμετρικά της επιφάνειας που θα κατασκευάσουμε .Έτσι διασφαλίζεται η συγκράτηση των κυβολίθων και του σχεδίου του έργου με την πάροδο των χρόνων.
4. Τοποθέτηση άμμου
Στη συνέχεια τοποθετούμε ομοιόμορφα την άμμο στην επιφάνεια που έχουμε ορίσει σύμφωνα με τα βοηθητικά μέσα.
5. Δόνηση
Μετέπειτα βρέχουμε με λίγο νερό το σημείο που προσθέσαμε την άμμο και τη συμπιέζουμε με δονητική πλάκα για να πατηθεί καλά.Τέλος μπορούμε να προσθέσουμε λίγη άμμο ακόμα για να καλυφθούν τα κενά.
6. Τοποθέτηση κυβολίθων
Σε αυτό το στάδιο απομακρύνουμε τα βοηθητικά μέσα(τους σωλήνες )και προχωράμε στην τοποθέτηση των κυβολίθων .Αφού τοποθετήσουμε τους κυβόλιθους που χρειάζονται στη συνέχεια προχωράμε στην κοπή εκείνων που θα μπουν στις άκρες.
7. Γέμισμα με άμμο
Τέλος απλώνουμε στεγνή ψιλή άμμο στην επιφάνεια των τοποθετημένων κυβόλιθων με τη χρήση της σκούπας για να καλύψουμε τα κενά.